Waarom vitaliteit een goed idee is voor jouw organisatie

Bijgewerkt: 25 jul 2020


Vitaliteit. Wat zie je als je dit woord leest? Waar gaan je gedachten dan naar toe? Welke woorden komen op? Welke beelden zie je? Zelf zie ik mooie lente dagen, met sprankelend licht weerkaatsend van blaadjes en water in de weilanden. Lachende kinderen, kwispelende honden en huppelende koeien. Als je aan een vitale organisatie denk, waar denk je dan aan? Waar gaan je gedachten dan naar toe? Welke woorden komen er op? Welke beelden zie je?? Zelf zie ik vrolijke mensen met een glimlach op het gezicht. Zie ik opgeruimde goed ingerichte kantoor ruimten. Mensen die gefocust aan het werk zijn en af en toe heel rustig naar het koffie apparaat lopen. Ik zie een ruimte waar mensen zichzelf kunnen zijn, ontspannen liggen, mediteren misschien zelfs slapen. Ik zie mensen die goed naar elkaar luisteren en 1 ding tegelijk doen. Ik zie plezier bij het vergaderen en hoor af en toe een stilte. Ik hoor zo nu en dan gelach (niet de hele tijd, dat leidt weer zo af), hoor mooie gesprekken van mensen die delen wat ze dwarszit en hoor ze anderen complimenteren bij dingen die goed gaan. Mensen die grenzen aangeven, op de juiste momenten nee zeggen. Ik voel rust en ruimte om mezelf te zijn en heb hierbij een gevoel van overzicht en controle over wat er nog moet.

4 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01