Nr.9. Waarom een controle bij de tandarts kan leiden tot mentale stabiliteit.
Kan je jezelf toestaan om niet te doen en dan op te merken wat mind allemaal aan het doen is en dat vervolgens los te laten?


We kijken in deze blog naar hoe bedrijven een leven lang leren ondersteunen. Dit is iets waar we vanuit Sportschool voor de mind veel belang aan willen gaan hechten (en zeker in ons hoofd al doen).


Lifehack is een organisatie die je helpt tot de kern te komen wat je echt wilt, wat je levens doel is. Ze doen dit door je een gratis assesment te laten invullen die ongeveer 5 minuten duurt. Bij mij (René) klopte de dingen ie eruit komen zeker. In een bijgevoegde pdf krijg je vervolgens meer informatie en ook adviezen over hoe je dingen kan aanpakken. De website werkt fijn, doordat je in het menu al kan kiezen waar je op dat moment tegen aanloopt kom je snel terecht waar je wilt zijn, altijd belangrijk op een site.

Ze bieden verder een aantal gratis cursussen aan van 20 minuten. Verder wordt er niet echt ingegaan op de vraag waarmee we deze blog begonnen: hoe ondersteunen bedrijven een leven lang leren? Dus gingen we opzoek naar een andere partij.


Als we kijken naar één van de grootste opleidingsbureau's en hoe zij inspelen op doorleren na het volgen van een training, vinden we het volgende. Learning by doing. Wat meer op de toepassing en praktische kant is gericht van leren omzetten in daden. Daar gaan wij helemaal in mee. Geloof niets wat een ander zegt en ga zelf op onderzoek is wat ons betreft de kern van verder leren na een mindfulness training. Ook op deze site is verder niet echt iets te vinden over verder leren na het volgenen van een cursus of opleiding, of misschien hebben we dit gemist?


Een ander misschien gekke verbinding kan worden gelegd met de service die het merk Seat biedt. De auto geeft zelf aan als het service nodig heeft (je zou dit kunnen zien als dat je als zelfonderhoud bij moet leren of dat het tijd is voor verstilling of gewoon: "je moet werken aan jezelf"). Als je dit vertaalt naar het aanleren van een nieuwe vaardigheid en wat er voor zorgt dat je het niet meer kwijt raakt kom je volgens het bedrijf AG5 uit bij het volgende. Leren door te doen, kijk naar mensen die je inspireren en oefenen net als zij, zoek de hulp van een mentor, blijf nieuwsgierig. Het is mooi dat we bij deze kern uitkomen aan het eind van deze blog, omdat we hier veel van kunnen leren in het opbouwen van onze dienst


Na wat omzwervingen over hoe we kunnen blijven leren, komen er ( na oppervlakkig zoeken op google) weinig bedrijven naar voren die op dat onderwerp echt inzetten. Hier zijn dus mogelijkheden voor jouw bedrijf of organisatie.


Verder (blijkt uit deze blog) is het interessant om jezelf te zien als een auto (dat lees je goed) die af en toe een service beurt nodig heeft. Op zich net zoals de half jaarlijkse controle bij de tandarts zou je elk half jaar een mentale controle moeten hebben om te zien of het nog de goede kant op gaat, of je moet bijsturen of zelfs of je onderhoud nodig hebt. Hoe kan jij je eigen tandarts worden die je daar aan helpt herrinneren? Of wie kan je hier bij helpen en jouw mentale tandarts maken? Onderhoud voorkomt reparatie.


Met die vergelijking sluiten we deze blog weer af, bedankt voor het lezen en tot de volgende!


Fijn weekend en veel leerplezier.

8 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01