“Maak van meditatie een verplicht vak, zoals LO".

Bijgewerkt: 25 jul 2020

Nadat er vele onderzoeken zijn gedaan hebben we zwart op wit kunnen aantonen dat meditatie onze hersenen verandert. Mindfulness dan nog zweverig?, denk het niet! Steven Laureys (neuroloog) (50), noemde mindfulness ooit ‘een hype uit de vrouwenbladen’, adviseert nu zélf meditatie als oplossing voor klachten van zijn patiënten. Als het aan hem ligt, wordt het zelfs een verplicht schoolvak.


Steven Laureys is een bekende man op het vlak van comapatiënten. Hij verdiepte zich als neuroloog na zijn studies in het menselijk bewustzijn. In het ziekenhuis van Luik onderzoekt hij het brein van comapatiënten. Het label ‘vegetatieve toestand’ vind hij niet gepast, en in 2014 zorgde hij voor een schokgolf door comapatiënten even te doen ontwaken door middel van elektrostimulatie.


Controlefreak

De hele wereld raadpleegde met name voor zijn coma onderzoek ( artsen en familieleden), maar de afgelopen jaren voerde hij nog een heel ander onderzoek. Eén waar zijn collega’s sceptisch tegenover stonden. “Je gaat je carrière toch niet verbranden met een onderzoek naar meditatie”, kreeg hij meermaals te horen.


Lees hier meer over op: https://www.hln.be/showbizz/tv/neuroloog-en-topdokter-steven-laureys-pleit-voor-mentale-opvoeding-op-school-maak-van-meditatie-een-verplicht-vak-zoals-l-o~affa19bf8/


24 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01