Ja, je kan stress hebben over stress. Oplossing? Train je mind met aandacht, mindfulness & meditatie

Bijgewerkt: 25 jul 2020

4 punten voor het kiezen van een goede mind training. Hoe kies ik de juiste aanpak bij het mindful omgaan met stress?

Keuzes zijn er alom en het worden er met de dag meer. Zo is er nu ook de keuze voor het aanpakken van je stress (echt waar). Het moeten kiezen van een behandelaar of methodiek uit de veelvoud aan aanbieders kan namelijk een stressvol en vermoeiend proces zijn.


Er zijn er zoveel dat we af en toe het kaf van het koren niet meer kunnen scheiden en we soms niet weten waar we moeten beginnen.


Hoe kom ik af van stress? Je komt nooit af van stress het hoort bij het leven. Je kan er wel mee om leren gaan door methodieken als mindfulness, act, meditatie zowel voor kinderen als studenten en volwassenen en anderen. Maar hoe kies je de juiste behandelaar?

  • De klik met de organisatie of behandelaar, hoe voelt het om met ze in gesprek te zijn? voel je je gehoord, gezien en begrepen?

  • De kwaliteit, is iemand aangesloten bij een beroepsvereniging of heeft iemand veel opleidingen gevolgd?

  • De mate van ervaringsdeskundigheid, heeft iemand het zelf doorleeft en is hij of zij er vanaf gekomen doormiddel van de methodiek?

  • De werkervaring ook erg belangrijk en wel afhankelijk per methodiek. Sommige trainingen en programma's hebben een standaard curriculum zodat de trainer niet heel veel ervaring hoeft te hebben om het te kunnen bereiken

Er zijn nog meer dingen waar je op kan letten bij het kiezen van de juiste behanderlaar voor je stress klachten, burn-out en perfectionisme. Dit zijn de 4 die hierbij voor mij het meest op de voorgrond staan maar deze zijn zeker niet in steen gebeiteld.


Als je ideeën over hebt wat er nog bij zou moeten (of anders zou kunnen) dan hoor ik het graag. Op deze manier kunnen we het veld en de aanpak blijven verbeteren om nog beter laten aansluiten op de behoefte van mensen met stress in Nederland!


Amen. Met deze blogs proberen we mensen te bereiken die wat willen doen aan en met hun mind. De mind is een onderdeel waar we niet zonder kunnen maar soms ook niet met. Met aandacht training, in het nu zijn, en het aanvoelen van grenzen kunnen we hier stappen in maken, zodat we ons vrij kunnen voelen en zelf ons leven kunnen vorm geven.9 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01