In 8 stappen vinden wat je wil? Het is niet onmogelijk!


Het is zo geweldig om te weten wat je wil! De kracht en energie die hier uit voort bloeit is allesbepalend. Het is eigenlijk waar (bijna) iedereen tegenwoordig naar op zoek is. Het is een gevoel waar je niet zomaar uit komt, maar een gevoel dat je wel kent. Er is een soort toestemming voor nodig om dit gevoel er te laten zijn. En deze toestemming is allesbepalend. Deze blog helpt je daarom op weg naar dit gevoel door je 8 stappen te geven om daar te komen.

Stoppen met het nieuws volgen, mensen zijn goed

Zeker omdat het negatieve, zware en moeilijke zoveel impact heeft op onze gemoedsrust. Zeker ook omdat deze wordt gevoed door onze huidige (misschien wel ziekmakende) maatschappij. Niet voor niets pleit Rutger Bregman in zijn fantastische boek: De meeste mensen deugen, voor het stoppen van het volgen van het nieuws. Het nieuws laat vaak een afspiegeling van negativiteit zien die niet in lijn is met hoe we als mensen zijn. Mensen zijn namelijk van nature goed te vertrouwen, liefdevol, verbonden. Mensen zijn behulpzaam, genereus, open en eerlijk. Mensen zijn in de kern aardig en vriendelijk. Misschien als je dit leest krijg je al een gevoel van dit weleens zou kunnen kloppen. Voel je dat je kern geraakt wordt, die weet dat het echt zo is. Het is zo belangrijk om jezelf in deze kwaliteiten onder te dompelen en deze in je leven terug te laten komen, het is een beginpunt waarmee je kunt vinden wat je wilt. Daarom hier 8 stappen waarmee je kan vinden wat je wilt. 8 Stappen waarmee je kan vinden wat je wil.

 1. Je niet werkende automatische patronen herkennen

 2. Je aandacht gebruiken om je je automatismen te doorbreken

 3. Gevoelens van blijdschap en enthousiasme leren herkennen

 4. HET JEZELF TOESTAAN DEZE GEVOELENS TE ERVAREN

 5. Het herinneren en ontrafelen van situaties die dit soort gevoelens oproepen

 6. Het stilstaan bij deze gevoelens en situaties en dit een dagelijks ritueel maken

 7. Vanuit deze gevoelens leren plannen en doelen stellen

 8. Je leven vervolgens zo inrichten dat je het zoveel mogelijk kunt toepassen.

JE GAAT JE GELUKKIGER VOELEN. Als je deze stappen volgt (maar dan ook echt) zal je leven dag voor dag steeds meer geluk opleveren. Doordat je achterhaalt wat echt belangrijk is, in plaats van geleefd te worden door automatismen, ontstaan er een gevoel van JA. Van weten dat dingen doen vannuit dit gevoel bijdraagt of zelfs leidend is voor je geluk. Dit klinkt natuurlijk erg logisch, alleen is niet zomaar bereikt. Daarom de 8 stappen om er te komen.


Kern van deze stappen?

UIT JE HOOFD Er nog nooit zoveel ruis en afleiding geweest als in deze tijd. Zoals in de blog over twijfel is beschreven is het aantal keuzes tegenwoordig zo groot dat je eigenlijk wel in je hoofd moet belanden als je wilt weten wat je wilt. Daarom is uit je hoofd in het leven stappen de kern van bijna alle gedragsverandering.

NAAR JE GEVOEL Het belangrijkste aspect bij het bepalen van wat je wilt wordt door dit denken overgeslagen. Hetgeen waarvan we misschien al wel 1000 keer hebben gehoord dat het doorslaggevend is lijken we te vergeten. Hetgeen wat de mens met alles wat is verbindt. De plek waar we weten wat we willen en waar geluk is ter ervaren. Waar dit is? Het voelen. Het lichaam. Het loslaten van je patronen brengt je hier.

Vind het allerberlangrijkste

Daarom is het nu tijd om iets te doen wat je misschien al veel eerder had moeten doen. Iets waar je door je automatismen nooit aan bent toegekomen. Iets waarvan je nooit hebt vermoed dat je het zou aandurven of dat het bestond. Iets dat door onze maatschappelijke focus op de koppeling tussen succes en zoveel mogelijk geld verdienen (en zo min mogelijk fouten maken) verwaterd is geraakt.


Namelijk: het geloof in het feit dat HET VINDEN VAN WAAR JIJ VOOR OP AARDE het allerbelangrijkste is om je tijd aan te besteden.


Daar help je de wereld mee

Dat dit niks te maken heeft met egoïsme of navelstaarderij, maar dat dit vinden van wat jou tot in je kern doet barsten van enthousiasme en plezier, doet gloeien van energie, dat dit hetgene is waar jij de wereld het meest mee kan helpen.


Als deze blog iets bij je raakt is dat heel mooi. Je hebt even contact gemaakt met het belang van de boodschap. Als het niet heeft geraakt is dat heel normaal. Welkom in het leven wat ik 95% van mijn leven heb geleefd en wat de meeste mensen leven. Het is en zou een aanleiding moeten zijn om dit te gaan onderzoeken. Volg de stappen, ga er over praten, volg een training op het gebied van talent, positieve psychologie of vinden wat je wilt.


Dit kan ook bij mij, interesse? Klik dan hier voor meer informatie of lees de blogs over Stoppen met uitstellen, begin vandaag met meer doen van waar je goed in bent

of de blog over hoe weet ik nou echt wat ik wil? Vind waar je plezier in hebt!


3 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

 • YouTube Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook
 • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01