Nr6. Van welke bedrijven en branches kunnen mindfulness organisaties leren?

Het is interessant om te zien hoe andere bedrijven in de wereld omgaan met het faciliteren van het blijven profiteren van een producten of diensten voor klanten. In deze blog is de insteek dus: hoe helpen bedrijven klanten profiteren na aankoop of gebruik van een product of dienst?


Om te beginnen nemen we het voorbeeld van Patagonia. Patagonia heeft een speciale worn and wear afdeling. Hier zorgen ze ervoor dat je je kleding kan laten repareren en inwisselen. Je kan dus een ander product ervoor terug krijgen als je naar een winkel gaat of je kan hem opsturen en dan gebeurd hetzelfde. Ook kunnen zet de kleding voor je opfrissen en verbeteren wat ook erg interessant is. Ook hebben ze tips en tricks als het gaat om zorgen voor je eigen kleding en handleidingen en video's om je kleding zelf te leren maken.


Ook een ongebruikelijk maar interessant voorbeeld is Swap fiets. Bij Swap fiets gebruik je voor een maandelijks vast bedrag een fiets en de service is dat als hij kapot gaat je een nieuwe krijgt in 2 dagen. Het is mooi hoe snel dit bedrijf met de blauwe fietsband gegroeid is en interessant concept. Zou je dit kunnen vertalen naar mindfulness "Service"? Je komt dan uit bij bijvoorbeeld, als je een training gaat volgen en je merkt dat deze niet past, dat je een andere krijgt die beter aansluit. Zo krijg je opmaat op dat moment wat je nodig hebt en waar je het meest aan kan hebben.


Duo lingo is ook een interessant en ongebruikelijk bedrijf om inspiratie te halen. Het is namelijk een bedrijf waar je gratis een taal kunt leren. Ze werken met punten en in spelvormen met tijdsdruk om mensen erbij te betrekken en ze spelen zo in op beloning en leren.

Even kort over hoe dit mechanisme van belonen werkt. Eigenlijk gebruiken de meeste social media platformen maar ook netflix en games dit principe. Het werkt op basis van een stofje in de hersenen genaamd dopamine. Bij het krijgen van een beloning komt dit stofje vrij en geeft het een goed gevoel. Bijvoorbeeld het krijgen van een like of het zien van nieuwe berichten als je een site refresht zijn voorbeelden hiervan. Dit stofje komt bijvoorbeeld ook vrij bij het nemen van drugs en is een belangrijke veroorzaker van een groot deel van verslavingen. Verslavingen in de zin van drugs zijn slecht, maar wij denken dat als je aan de juiste dingen verslaaft leert zijn (dus geen drugs jongens en meiden!) je er alleen maar veel aan kan hebben.


Terug naar Duo lingo. Talen worden hier opgesplitst in kleinere brokken en zo omgezet in spelvormen. Je verliest een leven als je iets fout doet en krijgt punten als je een les volbrengt. Als je je voor het eerst aanmeld bij de dienst moet je eerst een kort testje doen zodat ze zien wat je basis niveau is. Dit is bijvoorbeeld ook net zoals Headspace werkt en en mooi om de gebruikerservaring te optimaliseren.


Natuurlijk zijn er ook gratis online cursussen om verder te leren zoals Cousera en Mooks. Hier heb je van verschillende universiteiten en opleidingen gratis input om jezelf te verbeteren, sommige zelfs met certificering voor op je CV. Wat we hiervan leren is toegankelijkheid en denken we ook wel het gratis aspect, maar dit is een hypothese die we misschien later nog kunnen testen.


Concluderend: er zijn veel bedrijven die werken met services en ontwikkeling voor doorleren na de aankoop van een product of dienst. Wij hebben dat in deze blog kort verkend en denken dat een garantie op onderhoud en bepaalde elementen om mensen erbij betrekken goed kunnen werken.


Bedankt voor het lezen, tot de volgende!7 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01