Nr2. Hoe werken andere bedrijven aan meer mindfulness?

Bijgewerkt: jan 5

De aanbieders van mindfulness zijn er in grote getalen, maar hoe zetten ze in op duurzaam blijven oefenen en leren na een training? In deze blog hebben we gekeken naar mindgym, mindful.org en Bridge to learn.

Wat een website toegankelijk maakt is vaak simpliciteit en eenvoud. Sommige bedrijven doen dat op een 1 pagina site, andere met een beperkt aantal kopjes of tabbladen. Waarom we hier over bloggen? Omdat we zelf aan het onderzoeken zijn wat de beste manier is om mindfulness vervolg mogelijkheden vorm te geven. We halen inspiratie uit andere bedrijven dichtbij of ver weg van ons bedrijf om van te leren en te gebruiken.

De grootste aanbieder van mindfulness content is mindful. Een engelstalige website, megazine en online trainingsbedrijf wat ook inzet op mensen gezonder maken, er voor wil zorgen dat mensen meer zorgzame relaties opbouwen en wil dat er een compassievolle samenleving ontstaat. Vooral die laatste spreekt ons enorm aan. De online trainingsmodules die ze bieden zijn betaald en zijn over verschillende periodes uitgesmeerd. Het mooie is dat ze na de training een leven lang toegankelijk blijven. Wel is er verder geen mogelijkheid om live af te spreken, op enkele live meditaties na, wat naar onze mening essentieel is om de praktijk van oefenen te blijven volhouden. Misschien moet hier wel eerst nog meer onderzoek naar worden gedaan.

Ook halen we inspiratie uit sites die weinig te maken hebben met mindfulness. Zoals een train de trainer site. Hier bieden ze bijvoorbeeld gratis trainingen aan en geven ze informatie over gedragsverandering en hoe je dit kan blijven volhouden na een training. Dit kan ook worden toegepast op mindfulness. Bij gedragsverandering werken ze volgen de ladder van Ben Tichelaar. Deze gaat uit van 3 stappen. 1: stel een eigen doel , noteer welk effect je wilt bereiken. 2: welk gedrag je nodig hebt, wat een ander jou ziet of hoort doen. Hierbij hoort ook: hoe kan je het gedrag zo leuk mogelijk maken (welke 3 kleine stapjes kan je nemen om daar te komen). 3: Support. Welke ondersteuning ga je zoeken om je doel te bereiken? Welke mensen in je omgeving kan je om hulp vragen? Hoe zien anderen dat je je doel bereikt hebt? Hoe ga je het meten?

Zo hebben we een aantal bedrijven verkent om te zien hoe hun methodieken werken of het zou kunnen bijdragen aan het mindfulness blijven oefenen na een training.Wederom bedankt voor het lezen!

6 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01