Nr 7. Hoe vind je het niveau van jezelf en kan je achterhalen wat je nog moet leren?


Hoe vind je het niveau van jezelf en kan je achterhalen wat je nog moet leren,. We kijken hierbij wat bedrijven doen bij het vinden van de juiste training of hoe ze proberen aan te sluiten bij je ontwikkelingsniveau bij bijvoorbeeld het leren van een taal of het toepassen van talent.

Bij Brighthives word hier bij ingegaan op wat je al weet over het onderwerp, hoe het staat met je motivatie, hoe je het zou willen kunnen toepassen, weten hoe je het best leert en het bepalen van de randvoorwaarden (tijd en groepsgrootte etc).


Dit is te vertalen naar het kijken waar je je op het levenspad bevind of, om het minder zweverig te maken: hoe ver je af zit van het gewenste gezondheid of ontspanningsniveau . Je kan hierbij denken aan vragen als: waar worstel ik mee als ik me probeer te ontspannen? Waar pieker ik over als ik dan wordt afgeleid? In welke mate lukt het je om 1 ding tegelijk te doen? Of als je wordt afgeleid waar ga je dan naartoe?


Om te bepalen wat voor niveau iemand heeft kan je natuurlijk ook gewoon een vragenlijst ontwikkelen waarmee je dat meet. Zoals talen gerichte organisatie dat doen om te bepalen hoe goed je bijvoorbeeld frans spreekt of talent ontwikkelingsbureaus dat doen om te kijken welke talenten je hebt. Het is dan vervolgens heel makkelijk om te bepalen hoe iemand het beste verder kan of hoe hij of zij deze talenten beter kan inzetten.


Er zijn natuurlijk bedrijven die in vorige blogs fungeerden die ook beginnen met het in kaart brengen van bijvoorbeeld je meditatie niveau. Het is denken wij echter een hele opgave om te bepalen waar je op dat gebied het meest tegen aanloopt, waar je op een dieper niveau mee verder komt. Je komt dan weer uit op de motivatie, waarom mediteert iemand? Is het om verlicht te raken, beter te ontspannen of gewoon om een beter persoon te worden? Als je dat weet kan je gaan kijken naar bijvoorbeeld de satipat

thana suta, de leer van de boeddha of een ander spiritueel pad mocht iemand daar zich beter bij voelen.

Wat leren we hiervan? We leren dat sommige bedrijven assessments doen om in kaart te brengen hoe goed iemand is in iets taal, talent of iets anders, om te bepalen wat het beste aansluit. Dit zou je dus ook kunnen doen om te bepalen welk meditatie niveau iemand heeft. Het zou tof zijn om dan ook te weten hoe je dit het beste kan inzetten of benutten. Hierbij kom je denken wij toch weer uit bij de personal meditatie trainer. Waar zo'n trainer aan moet voldoen? Hierover meer in de volgende blog!

Bedankt weer voor het lezen!

18 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01