Nr5. Hoe start ik na een cursus mindfulness/meditatie zelf een groep?

Na de training is het voor mensen belangrijk om door te gaan met oefenen. Ze zijn enthousiast en willen graag verder. Daarom is het interessant om te kijken naar het zelf kunnen opstarten of aanbieden van groepsbijeenkomsten om het oefenen op pijl te houden.


Een jarenlange voorloper op dit gebied is stadsverlichting. Het prachtige initiatief van Tijn Touber die eigenlijk het bovenstaande waar maakt.

Het wekelijks open stellen van je huiskamer op zondagavond (maar inmiddels ook andere dagen) voor meditatie is hier het voorbeeld van. Wat het initiatief prettig maakt is dat je meteen kan zoeken op een huiskamer. Je kan vervolgens op een huiskamer in de buurt klikken en jezelf aanmelden voor de avond. Je kan ook jezelf registreren om zelf een avond te organiseren. Het is een mooi initiatief en daarnaast kan je ook de aanvulling of vraag plaatsen: wat wordt er geoefend en sluit het aan op het pad van de beoefenaar na een meditatie/mindfulness cursus?

Er is niet te vinden in welke traditie er wordt geoefend of wat het niveau is van de meditator, dit zou een mooie aanvulling kunnen zijn voor deze site.


Verder kom je al snel uit bij stichting leven in aandacht. Hier kan je ook zoeken naar sangha's (groepen) in de buurt. Ook hier zijn in heel Nederland bijeenkomsten te vinden. Verder kan je hier zelf een sangha opstarten aan de hand van een overzichtelijk stappenplan wat je kan downloaden. Verder is het mooie dat (bij de meeste sangha's) iedereen welkom is, dus als je wil starten met oefenen in een groep is dit een mooie kans.


Als je het hebt over zelf organiseren van groepen kom je ook al snel bij facebook terecht. Je kan hier zelf evenementen aanmaken en afgeschermde gedeelten instellen om samen te leren. Dit werkt mooi en kan aansluiten. Wij zelf denken echter dat het goed is om via een eigen kanaal of stroom dit te doen. Hierdoor laat je je niet snel verleiden door al het andere wat de dienst aanbiedt.


Ook kan je kijken naar meetup. Hier kan je tegen betaling je eigen evenement organiseren over een bepaald onderwerp. Je kan ook reeksen van evenementen inplannen, zien wie er aanwezig zijn of reageren op berichten. Voor onze zoektocht is het echter belangrijk om zelf iets te kunnen opstarten, met een bepaald format en online leer en ondersteuningsmogelijkheden.


In de zoektocht naar een community die aansluit op de droom die we bij Sportschool voor de mind hebben zijn we tot nu toe nog niet op de juiste oplossing gestuit. Daarom zullen we hier in één van de volgende blogs verder op ingaan.


Dank voor het lezen!


5 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01