Nr3. Hoe kan je met meditatie apps je oefen praktijk gaan de houden?

Bijgewerkt: jan 5

In deze blog gaan we in op de vraag: hoe kan ik met meditatie apps mijn mindfulness of meditatie beoefening op pijl houden. Hiervoor nemen we een tweetal aanbieders onder de loep.De eerste is Headspace. Deze app biedt op een leuke, geanimeerde en bijna verslavende (positieve) manier meditatie, slaap oefeningen en trainingen aan. Het maakt dat we er prettig aan beginnen doordat het je eerste een aantal vragen voorlegt waardoor de gebruikerservaring wordt aangepast op jouw niveau. Zo is er een vraag met welke reden je de app wil gebruiken en op welk tijdstip je het liefst oefent. Er is een opdeling is meditatie programma's of doelen, losse meditaties op verschillende onderwerpen, kinderen en animaties die je uitleggen hoe dingen werken.

Wat we interessant vinden is dat je eerst je betaling gegevens moet invoeren als je de free trial wil gaan gebruiken. Dat de meeste bedrijven dit vragen is gebaseerd op een psychologische beinvloedings techniek. Deze houdt in dat je minder snel iets afzegt of afwijst als je er al lid van bent. Een mooi voorbeeld blijft het Belgische donor programma. Als je je rijbewijs haalt dan sta je in Belgie automatisch geregistreerd als donor. Je moet daarna dus moeite doen om jezelf weer uit te schrijven. Alleen al dit fijt zorgt ervoor dat daar 2x zoveel orgaan donoren zijn dan in Nederland. Verder geeft de simpliciteit van Headspace ons een goed gevoel.


Ook hebben we gekeken naar de Calm app. Deze gaat net zoals Headspace in op meditatie en slaap. Dit is een interessante koppeling, waar het wat ons betreft als het om meditatie gaat vooral om het mediteren gaat. De insteek is dan ook anders. Na een mindfulnesstraining of meditatie cursus gaat het bij ons namelijk vooral om het kunnen vasthouden en het blijven leren van meditatie. Ook calm biedt een toegankelijke site, met een onderscheid in slaap, meditatie programma's, muziek, masterclasses en bewegingsoefeningen. Wel moet je ook een free trail nemen en je betalingsgegevens invoeren. Het is interessant hoe calm celebrities inzet om te mediteren. Bekende acteurs en auteurs als Stephen Fry en Matthew Mcconaughey hebben namelijk bestanden ingesproken. We vinden dit een mooie zet om voorbeeld figuren te gebruiken om meer mensen aan het mediteren te krijgen.


Voor het schrijven van deze blogs nemen we altijd een half uur de tijd. Deze is nu om. In dit half uur hebben 2 meditatie apps kunnen bekijken. De conclusie: Je kan apps goed gebruiken als je wilt blijven oefenen, of op bepaalde thema's zoals slaap je wilt ontwikkelen.


Voor de toepassing binnen Sportschool voor de mind is het denken wij ook belangrijk om samen met anderen te oefenen en begeleiding te krijgen om te weten welke programma's of meditaties je het beste kunt doen of welk moment.


Dit is iets voor de volgende blog!


Weer heel erg bedankt voor het lezen.

en hopelijk tot de volgende keer.


6 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01