Hoe Jan in contact kwam met zichzelf, liefde en het werk wat hij echt leuk vond door meditatie

Bijgewerkt: 25 jul 2020

Jan draait voor zijn gevoel aardig mee in Nederland, hij heeft werk, zijn basisbehoeften zijn voorzien en heeft een leuke vriendin.


Hij vindt het alleen moeilijk om van dit alles te genieten, omdat hij constant bezig is. Dan weer naar die vriend, dan weer sporten, dan weer netflixen enz.


Zo gaan de weken, maanden en jaren voorbij. Jan besluit dat hij meer wil genieten in het moment. Hij komt op deze gedachten doordat hij leest over aandacht en hoe je door meditatie in verbinding kan komen met jezelf en er misschien zelfs wel gelukkiger door kan zijn.


Zodoende besluit hij een meditatie training bij Sport school voor de Mind te volgen en plots beginnen er dingen te veranderen.


Hij begint te beseffen hoeveel hij al die jaren heeft gemist, hoeveel mooie dingen er eigenlijk te ervaren zijn, de warmte van de zon, fluitende vogeltjes, spelende honden. Hij voelt een liefde opkomen voor zichzelf en anderen die hij nog nooit eerder heeft ervaren.


Jan staat nu wel voor een moeilijke keuze, gaat hij met zijn huidige baan en sociale leven door of gaat hij nu eens echt doen wat hij zelf wil en dit gevoel volgen?


Hij besluit ervoor te gaan. Maar als jan de mensen die hij kent verteld wat hij van plan is vinden ze dit raar en gek, hierdoor wordt zijn keuze om voor deze nieuwe weg te gaan nog moeilijker en begint hij te twijfelen.


Toch besluit hij de stap te nemen en zijn baan op te zeggen en contacten met een aantal vrienden te beëindigen.


De hier op volgende dagen leeft hij in angst, er komen allerlei moeilijke gevoelens naar boven, ondanks dit alles blijft hij bij zijn besluit. Hij gaat weer mediteren en accepteert hij wat er langs komt.


Plots voelt hij een enorme opluchting, hij ziet weer waarom hij deze stap heeft genomen, hij voelt zich vrij en in contact. Hij voelt ruimte om te zien waar hij eigenlijk altijd al had willen werken en dat hij met anderen in contact wil komen die dezelfde interesses hebben als hij.

Jan is tevreden, het is goed gekomen, hij zegt “ nu kan ik eindelijk echt genieten van het leven, door de moeilijke dingen er te laten zijn en door oke te zijn met wat er zich hier en nu aan dient”.

13 keer bekeken0 reacties

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

  • YouTube Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook
  • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01