1.png
 

WAT IS MINDFULNESS?

MINDFULNESS STAAT VOOR AANDACHTIG IN HET NU ZIJN ZONDER TE OORDELEN. HET IS EEN AANDACHTSTRAINING WAARBIJ JE GEDURENDE 8 WEKEN LEERT OMGAAN MET O.A STRESS, PIEKEREN EN LICHAMELIJKE KLACHTEN.

AL MEER DAN 1000 WETENSCHAPPELIJKE STUDIES LATEN ZIEN DAT MINDFULNESS WERKT. DOOR IN DE CURSUS GEDURENDE LANGERE TIJD GEFOCUST STIL TE LEREN ZITTEN GA JE:

  • MEER GENIETEN (VAN KLEINE DINGEN)

  • JE WORDT VRIENDELIJKER VOOR JEZELF (OOK ALS JE FOUTEN MAAKT)

  • JE WORDT MINDER GELEEFD DOOR PATRONEN (SMARTPHONE, GEDACHTEN, SOCIAL MEDIA, NETFLIX)

  • JE KAN BETER OMGAAN MET STRESS

  • JE PIEKERT MINDER, MINDER LAST VAN DEPRESSIE

  • JE KAN DE REGIE OVER JE LEVEN TERUGPAKKEN (ALS JE DIE KWIJT WAS)

In deze cursus van 8 sessies van 2,5 uur leer je omgaan met o.a. piekeren, stress en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden.

In veilige kleine groepen heb je de ruimte om te oefenen, ervaren en leren, weg van stress.

"De mindfulnesstraining is een enorme eyeopener voor mij geweest. Het ervaren van het hier en nu, beter om  gaan met stress, doorbreken van vaste patronen en inzicht te krijgen in wat ik echt belangrijk vind in het leven"

-Martine

wil je meer weten of je aanmelden voor een training? 

OFFICIELE 8 WEEKSE MBSR/MBCT TRAINING

 
anthony-ginsbrook-Hr6dzqNLzhw-unsplash.j

In deze cursus van acht weken leer je dealen met stress, piekeren en fysieke klachten. Je leert de baas worden over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je het mee eens bent in plaats van geleefd te worden.

In deze 1 op 1 training is er meer ruimte om op je individuele situatie in te gaan en kan er met vertrouwen/veilig worden geoefend.

Wil je meer weten, horen of lezen of je aanmelden voor een training? 

1 OP 1 MINDFULNESS

 

Veelgestelde vragen

Wat is mindfulness?


Mindfulness is een aandacht training. Meestal wordt deze verzorgd in een groep in sessies van 2,5 uur. Het is een 8 weekse programma waarbij er 1 trainings moment is per week. Het is een wetenschappelijk onderbouwd programma wat vaak wordt ingezet als MBSR training (Mindfulness Based Stres Reduction) om stress aan te pakken of als MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) om beter om te gaan met piekeren en psychische problemen. Vaak gehanteerde definitie: Mindfulness is aandachtig in het nu zijn zonder te oordelen.
Wat zijn de kosten en wordt het ook vergoed?


Jazeker! De training wordt vaak of zelfs meestal vergoed! De kosten verschillen. Voor particulieren kost een training bij ons nooit meer dan 300 euro (waarvan dus een groot deel of soms zelfs alles door je zorgverzekeraar wordt betaald). Wat je meestal betaald voor een mindfulness groepstraining (MBSR) is €425,-, maar je betaalt NOOIT meer dan €300,- zelf. Het zou goed kunnen dat je goed verzekerd bent en je zorgverzekeraar de training vergoedt voor een groot deel. Graag zoeken we voor je uit wat je van hen terug zou kunnen verwachten. Het kan ook zijn dat je werkgever de training vergoedt, als dit het geval is vragen wij €550,- excl btw. Voor ons is het geen probleem een offerte te versturen of in conclaaf te gaan met je werkgever. Als het vanuit je zorgverzekeraar of werkgever niet mogelijk is , dan zullen we samen kijken naar andere opties..
Wanneer starten er trainingen?


De meeste trainingen worden op dit moment nog aangeboden op basis van de vraag die er naar is. Bij 4 of meer aanmeldingen wordt een training ingepland.
Verder kan je per locatie kijken, welke trainingener starten.
Hoe ziet een trainings sessie er uit?


Een training bestaat meestal uit 3 onderdelen (dit is heel breed genomen).
Dit zijn de volgende 3:
- Ervaren (zelf oefenen) - Praten over ( je ervaringen delen, leren over elkaar) - Theorie (kennis die belangrijk is om te begrijpen wat je moet oefenen (meestal gaat het hier om kennis die niet gaat om het denken maar om het begrijpen op een dieper niveau.) Het oefenen en praten over kan breder worden genomen dan wat hierboven staat. Zo kan het oefenen soms bestaan uit een communicatie oefening, meditatie of schrijven en nadenken.
Is mindfulness training zweverig?


Goede vraag. Zelf vinden we onze trainingen niet zweverig en eigenlijk zijn ze dat ook niet.

Het gaat namelijk om het trainen van je aandacht. Eigenlijk is dat de basis van alles wat met onze trainingen te maken heeft. Door langere tijd met 1 ding bezig te zijn en steeds terug te keren als je wordt afgeleid, worden je hersenen plastischer, of tewel je aandachtspier wordt getraind.

Mindfulness is een wetenschappelijke training en vooral bedoeld om om te gaan met stress en piekeren. Hierbij horen geen onderdelen als wierook of rare muziek.
Staat je vraag er niet bij?


Vul dan het contact formulier onder aan deze pagina in en krijg je antwoord op werkdagen binnen 24 uur.

Contact
arrow&v

Bedankt voor de inzending!