Image by Amir Taheri

WAAROM WIJ OP AARDE ZIJN

INFORMATIE

Wij geloven dat naast een gezond en getraind lichaam een gezonde en getrainde geest essentieel is om een waardevol en gelukkig leven te kunnen leiden


Om deze reden bieden wij trajecten en trainingen aan zodat mensen zelfstandig en long term de mind fit en flexibel kunnen houden.

De basis van onze trajecten komen voort uit theorien als Mindfulness, Acceptance & Commitment Therapie (ACT), Wetenschap en Boeddhisme (dat lees je goed, wetenschap en boeddhisme :) ).

Ons ultieme doel is mensen een plek aanbieden waar zij duurzaam, veilig en continu kunnen werken aan meer vrijheid, regie, geluk en verlichting.

MISSIE EN AANPAK SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

 

ACHTERGROND VAN MIND TRAINING

Er is in de ontwikkeling van de mens nog nooit zoveel vraag geweest naar een goede verwerking van prikkels, sociale druk en stress gerelateerde klachten als in onze huidige situatie.

Door deze enorme toename is de vraag naar mentale gezondheid enorm. En terecht! De natuur kan namelijk de verwerking en benodigde evolutionaire ontwikkelingen niet bij benen. Waardoor we ZELF moeten ingrijpen.

 

Wie leert/weet hoe de mind fit en beteugelt blijft kan zich richten op wat er echt toe doet zodat je goed kan zorgen voor jezelf anderen en de planeet.

Sportschool voor de Mind wil toegankelijk en interactief mentale fitheid een grotere rol laten innemen in onze samenleving. Te beginnen in de regio Utrecht.

Hoe train jij je mind?

Team

Onderzoek

Mindfulness-based interventies zijn veelvuldig onderzocht.

 

Er is recent een grote meta-analyse gepubliceerd die 142 studies samenvat, met in totaal 12.005 patiënten die verschillende psychiatrische aandoeningen hadden.

 

Hieruit bleek dat mindfulness-based interventies bij vele aandoeningen veelbelovend zijn, en dat specifiek goede resultaten worden geboekt bij depressie, pijn en verslavingen (Goldberg et al. 2018).

 

Ook een andere meta-analyse vond dat mindfulness-based stress reduction en mindfulness-based cognitive therapy symptomen van depressie, angst en stress verminderen en kwaliteit van leven en fysiek functioneren verbeteren (Gotink, 2015).

renelinkedin_edited.jpg

René Sprenger

Oprichter, trainer en coach.

Zelf ben ik door mindfulness uit een burn-out gekomen, heb ik door mindfulness leren stoppen met piekeren en heb ik mezelf ten doel gesteld zo veel mogelijk mensen de voordelen van mindfulness te laten ervaren

vmbn.png