IN

MIND TRAININGEN

VERGOEDING

400 + DEELNEMERS

IN DE BUURT

1.png

MINDFULNESS TRAININGEN HOUTEN

HIERONDER KAN JE DE VERSCHILLENDE TRAININGEN VINDEN DIE SPORTSCHOOL VOOR DE MIND AANBIEDT. EEN TRAINING WORDT (MEESTAL) INGEPLAND ALS ER GENOEG AANMELDINGEN ZIJN, KIJK HIERVOOR GOED NAAR HET EVENEMENT.

 

Deze training van 8 weken in Houten leert je omgaan met stress,  lichamelijke klachten en piekeren. Je leert de regie pakken over je gedachten, emoties en gevoelens om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van dat je geleefd wordt.

In veilige kleine groepen heb je ruimte om te oefenen, ervaren en leren, minder van stress.

Meer weten of wil je je aanmelden voor een training? 

OFFICIELE 8 WEEKSE MINDFULNESS TRAINING

 
 • INTRODUCTIEWORKSHOP MINDFULNESS
  Het tijdstip wordt later bepaald
  HOUTEN CENTRUM
  Het tijdstip wordt later bepaald
  HOUTEN CENTRUM, 3995 ED Houten, Nederland
  Wil je al langer weten wat Mindfulness is? Wil je meer weten (en ervaren!) over wat het voor je kan doen en meteen een praktische oefening mee krijgen? Maak in deze workshop dan kennis met mindfulness.
  Delen
 • KRACHT VAN AANDACHT | MINDFUL WERKEN
  Incompany
  incompany
  Incompany
  incompany
  In deze training van 6 weken leer je omgaan met stress, grenzen aangeven, werkdruk en nog veel meer . Je leert de aandacht trainen en merkt wat de kracht is van een getrainde mind. Namelijk: meer energie, focus creativiteit en discipline.
  Delen
 • MINDFULNESSTRAINING UTRECHT, LEIDSCHE RIJN, HOUTEN OF ZEIST
  Het tijdstip wordt later bepaald
  De locatie wordt later bepaald
  Het tijdstip wordt later bepaald
  De locatie wordt later bepaald
  In deze training van 8 weken leer je omgaan met stress, piekeren en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden
  Delen
 • BOEDDHISTISCHE ACHTERGROND VAN MINDFULNESS
  Het tijdstip wordt later bepaald
  Laantje Zonder Eind 3
  Het tijdstip wordt later bepaald
  Laantje Zonder Eind 3, Laantje Zonder Eind 3, 3701 BT Zeist, Nederland
  LET OP: GRATIS! Wil je al langer weten wat meditatie is, wil je meer weten (en ervaren!) over boeddhisme of een vervolg op de mindfulness training? Maak in deze workshop dan GRATIS kennis met de boeddhistische achtergrond van mindfulness.
  Delen
 • MINDFULNESSTRAINING HOUTEN MBSR/MBCT
  Mon, May 04
  HOUTEN CENTRUM
  May 04, 2020, 7:00 PM – Jun 29, 2020, 9:30 PM
  HOUTEN CENTRUM, 3995 ED Houten, Nederland
  In deze training van 8 weken leer je omgaan met stress, piekeren en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden.
  Delen
 • MINDFULNESSTRAINING HOUTEN MBSR/MBCT
  Wed, Feb 05
  HOUTEN CENTRUM
  Feb 05, 2020, 7:00 PM – Apr 08, 2020, 9:30 PM
  HOUTEN CENTRUM, 3995 ED Houten, Nederland
  In deze training van 8 weken leer je omgaan met stress, piekeren en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden
  Delen

DATA TRAININGEN

 

0 5

INFO

ACCOMMODATIONS
PARKING
TRANSPORTATION

In deze training leer je omgaan met stress, piekeren en lichamelijke klachten. Je leert de regie pakken over je gedachten en emoties om keuzes te kunnen maken waar je achter staat, in plaats van geleefd te worden.

In deze 1 op 1 training is er ruimte om op je persoonlijke situatie in te gaan en kan er in vertrouwen worden geoefend. Verder wordt qua inhoudt het zelfde behandeld als in de groeps versie.

wil je meer weten of je aanmelden voor een cursus? 

1 OP 1 MINDFULNES IN HOUTEN

 

De meest aangeboden vervolgtraining is de vervolgtraining op de mindfulness cursus. Wij bieden echter nog meer vervolgtrainingen aan.In deze verdiepende training van 8 weken leer je doorgaan waar het basis mindfulness traject stopt. Hierbij hoort toepassen op je dagelijks leven, je communicatie, bij het maken van beslissingen, in je relatie en meer kennis in de achtergrond van mindfulness: de boeddhistische leer. 

Mensen ervaren vaak nog meer voordelen als zij gaan oefenen met extra materiaal die niet tot weinig aanbod komen in de mindfulness cursus. Wil jij hier in verder gaan of meer weten?

VERVOLGTRAININGEN HOUTEN

SOORTEN VERVOLGTRAININGEN?

 

Veelgestelde vragen

Wat is mindfulness


Mindfulness Houten is een aandacht training. Meestal wordt deze verzorgt in een groep in sessies van 2,5 uur. Het is een 8 weekse programma waarbij er 1 trainings moment is per week. Het is een wetenschappelijk onderbouwd programma wat vaak wordt ingezet als MBSR training (Mindfulness Based Stres Reduction) om stress aan te pakken of als MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) om beter om te gaan met piekeren en psychische problemen. Vaak gehanteerde definitie: Mindfulness is aandachtig in het nu zijn zonder te oordelen.
Wat zijn de kosten?


Jazeker! De mindfulness Houten training wordt vaak of zelfs meestal vergoed! De kosten verschillen. Voor particulieren kost een training bij ons nooit meer dan 300 euro (waarvan dus een groot deels of soms zelfs alles door je zorgverzekeraar wordt betaald. Wat je meestal betaald voor een mindfulness groepstraining (MBSR) is €425,-, maar je betaalt NOOIT meer dan €300,- zelf. Het zou goed kunnen dat je goed verzekerd ben en je zorgverzekeraar de training vergoedt voor een groot deel. Graag zoeken we voor je uit wat je van hen terug zou kunnen verwachten. Het kan ook zijn dat je werkgever de training vergoedt, al dit het geval is vragen wij €550,- excl btw. Voor ons is het geen probleem een offerte te versturen of in conclaaf te gaan met je werkgever. Als het vanuit je zorgverzekeraar of werkgever niet mogelijk is , dan zullen we samen kijken naar andere opties..
Hoe ziet een trainingsessie eruit?


Een mindfulness training in Houten bestaat meestal uit 3 onderdelen (dit is heel breed genomen).
Dit zijn de volgende 3:
- Ervaren (zelf oefenen) - Praten over ( je ervaringen delen, leren over elkaar) - Theorie (kennis die belangrijk is om te begrijpen wat je moet oefenen (meestal gaat het hier om kennis die niet gaat om het denken maar om het begrijpen op een dieper niveau.) Het oefenen en praten over kan breder worden genomen dan wat hierboven staat. Zo kan het oefenen soms bestaan uit een communicatie oefening, meditatie of schrijven en nadenken.
Is mindfulness zweverig?


Goede vraag. Zelf vinden we onze trainingen niet zweverig en eigenlijk zijn ze dat ook niet.

Het gaat namelijk om het trainen van je aandacht. Eigenlijk is dat de basis van alles wat met onze trainingen te maken heeft. Door langere tijd met 1 ding bezig te zijn en steeds terug te keren als je wordt afgeleid, worden je hersenen plastischer, of tewel je aandachtspier wordt getraind.

Mindfulness is een wetenschappelijke training en vooral bedoeld om om te gaan met stress en piekeren. Hierbij horen geen onderdelen als wierook of rare muziek.
Staat je vraag er niet bij?


Vul dan het contact formulier onder aan deze pagina in en mindfulness Houten geeft je antwoord op werkdagen binnen 24 uur.

RECENTE BLOGS

Contact
arrow&v

© 2021 SPORTSCHOOL VOOR DE MIND

Privacy

Algemene voorwaarden

 • YouTube Social Icon
 • LinkedIn Social Icon
 • Facebook
 • Instagram

KVK 65484630

IBAN: NL45 INGB0650436008

BTW: NL122388070B01

LOCATIES WAAR WE ACTIEF ZIJN:
 

Utrecht
Utrecht Leidsche Rijn

Zeist
Houten